Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ψευδείς ειδήσεις ή ιστορίες

Ένα από το πράγματα τα οποία θα μας απασχολήσουν στα επόμενα μαθήματα είναι πως δεν πρέπει να πιστεύομε οποιαδήποτε πληροφορία ή είδηση βρίσκουμε στο διαδίκτυο.

Στο διαδίκτυο πρέπει να διασταυρώνουμε τις πληροφορίες που βρίσκουμε, γιατί αυτές μπορεί να είναι ψεύτικες. Πρέπει δηλαδή να ελέγχουμε και σε άλλες πηγές, έγκυρες (π.χ., wikipedia), αν αυτό που διαβάσαμε είναι σωστό ή αληθινό.

Για να μάθουμε πόσο εύκολο είναι να βρούμε ψεύτικες ιστορίες στο διαδίκτυο, θα γράψουμε εμείς οι ίδιοι μια ψεύτικη ιστορία!!!

Δηλαδή, θα γράψουμε στο τετράδιό μας μια ψεύτικη είδηση ή ιστορία, 5 έως 10 γραμμές. Η ιστορία αυτή θα πρέπει να είναι σαν να ακούμε ειδήσεις ή να διαβάζουμε εφημερίδα. Για παράδειγμα μπορείτε να γράψετε μια ιστορία για μια νέα επιστημονική ανακάλυψη που μας λέει ότι η η γη τελικά είναι τετράγωνη ή μια ιστορία που να αφηγείται την σύλληψη μιας παρέας εξηγήινων στον Κορυδαλλό επειδή απήγαγαν ένα γατάκι με 5 πόδια. Η ιστορία σας πρέπει να είναι πολύ ψεύτικη, αλλά να φαίνεται σαν να την λέει ένας δημοσιογράφος.
Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη, και γράψτε την πιο απίστευτη ιστορία....

Στη συνέχεια, θα πληκτρολογήσουμε την ιστορία στο εργαστήριο, και οι 3 καλύτερες ιστορίες θα δημοσιευτούν εδώ...

Καλό γράψιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.